Revitlog

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Revit Log Log's 2008 Log's mei 2008 13 Rekbare detail familie met meedraaiende arcering

13 Rekbare detail familie met meedraaiende arcering

E-mail Afdrukken
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Voordat ik met het raam ga beginnen wil ik eerst nog wat vertellen over detailcomponenten. Vandaag probeerde ik een rekbaar component te maken met meedraaiende arcering voor stucwerk. Dat heeft nog wel wat hoofdbrekers gekost. Het probleem is dat gewone arceringen niet met het component meedraaien. Het is alleen mogelijk om dit met modelarceringen voor elkaar te krijgen. Voor gebruik in detail componenten is dit geen probleem maar niet echt bruikbaar voor gewoon tekenwerk. De modelarcering schaalt n.l. niet mee met de schaal. deze lijnen blijven altijd op een vaste afstand van elkaar.

We gaan een nieuwe familie maken. File, new, family

Kies het bestand "Metric Detail Component line based.rft". 
Ga naar Settings, Fill Patterns.. Kies voor "Model" bij "Pattern Type" en klik op de knop New. Klik op de selectie "Custom" en daarna op de knop Import. Open nu het bestand dat je hier kan downloaden.

Selecteer "00 stucwerk" en klik op Ok. De arcering is nu beschikbaar en kunnen we een Filled Regin gaan aanmaken. 

Teken een rechthoek van 10 mm hoog op de "Reference line" van linker referentie plane tot de rechter referentie plane. Klik daarna op de knop "Region properties", klik op "Edit/New" en daarna op "Duplicate". Geef de naam "stucwerk" op.

Klik op het knopje achter Fill Pattern. Hier moeten we de nieuwe arcering gaan selecteren. Let op kies wel voor Model!

Nu kunnen we alle dialogen sluiten en als laatste op de knop "Finish Sketch" (zo nodig kunnen ook de omkaderende lijnen en Category worden aangepast. Zie hiervoor 6 mei 2008). De stucwerk in nu gereed om op te slaan en gebruikt te worden in een project. Je kan het componenten terugvinden bij de groep "Drafting", detailcomponent. De stucwerk is nu te plaatsen met twee muisklikken in iedere richting.

Het detailcomponent kan je  hier downloaden.

Reacties

You must javascript enabled to use this form

Je bent niet geauthoriseerd om reacties achter te laten - Eerst aanmelden a.u.b.
Laatst aangepast ( vrijdag, 21 november 2008 21:30 )  

Sitemap