Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

28 wanden plaatsen

 

Hoewel het al een poos geleden is dat ik met Revit begon maak ik vandaag mijn eerste log. In het begin zullen er eerst ervaringen van enige tijd geleden beschreven worden maar daarom niet minder informatief.

Door de verkoop wordt Revit natuurlijk verkocht als een programma waar je snel mee kan gaan werken, simpel te bedienen etc. Dus ik dacht dat kan ik het ook leren. Omdat cursussen te lang op zich lieten wachten ben ik toch maar met een boek aan de gang gegaan. Ik ben eerst aan de gang gegaan met  "Introducing Revit Architecture 2008 | BIM for Beginners (ISBN- 0470126523 | 9780470126523)" Nu ben ik bezig in "Mastering Revit Architecture 2008 (ISBN- 0470144831 | 9780470144831)". Deze twee boeken overlappen elkaar veel. Op het moment dat ik begon was alleen het eerste boek leverbaar. Nu zou ik alleen voor het laatste gaan met name omdat ik graag wat dieper de materie in ga. Ook dit laatste boek gaat mij eigenlijk niet diep genoeg. Het eerste boek is echter voor de beginner iets makkelijker te hanteren.

Het eerste waar ik mee begonnen ben is het plaatsen van wanden. Wanden kan je zelf samen stellen door in een dialoog de opbouw van de lagen in te vullen. 

 

 

Wat opvalt is dat je naast gewone materiaallagen ook twee "core boundarys" moet opgeven. Deze lagen bepalen hoe aansluitende wanden opgeschoond worden. Teven heeft de kolom Function hierin een rol. De function "Structure" weegt het zwaarst. 

 

In de bovenstaande afbeelding kan je zien wat het effect is bij aansluitingen.