Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

08 Profiel langs wand maken

Wat kan je nog meer met wanden doen? Het begint misschien wat saai te worden al die wanden. Maar toch is het wel goed om te weten wat er allemaal kan en hoe het moet.

We hebben eerder gezien dat speklagen in een wand opgenomen kunnen worden en dat lagen van wanden uit meerdere materialen kunnen bestaan. 
Als je een profiel in een wand kan opnemen dan kan die er ook op. Dit kan op de manier beschreven op 5 februari 2008. Het kan echter ook op een andere manier die meer geschikt is voor het maken van plafondlijsten. We gaan nu een "host sweep" gebruiken. Dit betekend dat je een profiel op iedere bestaande wand en op iedere hoogte kan plaatsen.
Eerst moeten we zorgen dat de profielen beschikbaar zijn. Deze moeten we eerst laden uit de bibliotheek.

We laden uit de map profielen, Cornice Profile de Traditional(2). 
Nu plaatsen we eerst een wand en zorgen er voor dat deze in een doorsnede of gevel in het aanzicht zichtbaar wordt. Ga naar een 3d view. Start het commando Tabblad Home, Wall, Wal Sweep. Standaard is er al een sweep geladen die we direct op de muur kunnen plaatsen. Dit is echter niet het profiel dat we willen hebben. We gaan een nieuwe Sweep aanmaken. Dit doen we door in de properties van de sweep op Edit Type te klikken.  

en kiezen daarna "Duplicate" en geven een nieuwe naam.

Hierna kiezen we onder "construction" het eerder geladen profiel Traditional(2). 
Na "ok" zal het nieuwe profiel direct in de tekening zichtbaar worden.

Bij openingen moet dit profiel echter de hoek omgaan. Dit is dan ook tevens de reden dat we voor deze oplossing kozen. Na het selecteren van de sweep kunnen we op de knop "Modify Return" klikken. Klik nu op het vlak waar de return moet komen. De sweep heeft nu een hoek die we nu ook verder uit kunnen trekken aan het blauwe puntje.

Na rendering ziet de hoek er dan zo uit: