Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

21 Nokvorst op hoekkeper 2

Vandaag dan toch nog de uitleg over de hoekkeper gemaakt met mijn eigen familie.

Het is makkelijker om die van Maarten te gebruiken maar het is wel leuk om te zien hoe met je met een algemene generic model ook een nokvorst op een hoekkeper kan maken. Haal eerst de familie op geschikt voor het toepassen onder een hoek. Deze kan je hier vinden. Open deze familie "nokvorsten_hoek_basis.rfa" Klik op de knop "Family Types". Hier moet je de hoek van hoekkeper opgeven. Deze kan je eerst in je model opmeten door een doorsnede te maken evenwijdig aan je hoekkeper.  

 

Vervolgens moet je een repetitie van de pan opgeven. Selecteer de pan en klik op "Array". Geef nu de verplaatsing van de pan op, evenwijdig aan de ingestelde hoek, met de instelling move to 2. 

 

De verplaatsing moet 250mm zijn.
Selecteer nu het repetitie aantal in het tekenveld. 

 

Kies bij "Label" de parameter "AantalPannen". Je zal zien dat het aantal pannen direct wordt aangepast. Deze is nu afhankelijk geworden van de lengte en de formule die het aantal pannen berekend. Deze gegevens kan je vinden onder de knop "Family Types". 
Sla de familie op onder een nieuwe naam. Met de knop "Load into project" kan je de familie naar je project verplaatsen. Je kan de familie dan weer vinden onder de generic models. Sleep de pan in een plattegrond en roteer in de juiste hoek. Bij de eigenschappen is nu de lengte in te stellen. Deze lengte is de schuine lengte van de hoekkeper gemeten in de doorsnede. 

 

Verplaats zo nodig de nokvorsten naar de juiste positie.