Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

31 Afknotten van daken

De laatste log van deze maand maart. Vandaag wil ik het hebben over het maken van afgeknotte daken.

Er zijn vaak situaties waar je wel in de gevel een stuk dak wilt ziet maar niet verder naar achteren. Revit heeft hier een voorziening voor.
Eerst maken we een gewoon dak met een helling van 70 graden (slope).  

 

Nu selecteren we het dak en kiezen we de eigenschappen (Element properties) 

 

Stel de gewenste instellingen in afhankelijk van hoe het dak is gemaakt. 

 

Het dak wordt keurig ingekort. 

Nu kan het voorkomen dat je de afknotting niet op deze manier wilt maar horizontaal. Dit kan je maken en vele andere mogelijkheden door zelf een massa te tekenen die je vervolgens van het dak laat aftrekken.
We gaan weer terug naar ons eerste dak. Gebruik onder de "modelling" groep het commando "create" Kies als category "Roofs" en geef een naam op als daar om wordt gevraagd. Ga naar de plattegrond van de 1e verdieping en maak een Void Extrusion aan. Teken een rechthoek over de plattegrond.  

 

Stel bij de "Extrusion Properties" de Extrusion start op 1500. Kies hierna Finish Sketch. Ga nu naar een doorsnede. 

 

Versleep extrusie zodat deze boven je dak uitkomt.
Nu komt er een belangrijk punt. Selecteer het knopje "Cut Geometry" en selecteer de void en daarna het dak. Je zal zien dat de bovenzijde van het dan nu verdwenen is. 

 

 

Deze techniek kan je met alle soorten voids toepassen zodat je de meest wilde gaten in je dak kan maken. Er is wel een punt van aandacht. Je kan deze methode niet combineren met alle andere manieren voor het maken van gaten in daken.