Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

28 Subcategory gebruiken deel 12

Als je zo bezig bent om dingen uit te zoeken dan loop je ook weer tegen andere dingen aan. Zo kwam ik er achter dat ik vergeten ben om de onderdelen in het kozijn in een subcategory te plaatsen.

Op zich geen probleem het kozijn ziet er prima uit. Maar het kan later misschien wel een probleem worden. Het is dus een goede gewoonte om onderdelen in een subcategory te plaatsen. Je selecteert een kozijnprofiel en vraagt dan de properties op. Onder Identity Data kan je nu de subcategory aanpassen. Zet deze voor het kozijn op "Frame/Mulion".  

 

Een ander handigheid is om af en toe op te slaan met de optie "Compact File" aan. Normaal wordt nieuwe data aan de revitfile toegevoegd. Overbodige informatie wordt niet verwijderd. Dit maakt het opslaan wel lekker snel maar de bestanden op den duur onnodig groot. Om een bestand op te slaan met deze optie moet je kiezen voor File -> Save As. Klik in de Save as dialoog op de knop Options.

 

Zet het vinkje "Compact File" aan. Klik op Ok en kies opslaan.

Een andere methode om je file kleiner te maken is om onnodige families etc. uit het bestand te verwijderen. Dit kan met de optie File -> Purge Unused... Vooral voor families die af zijn is dit een goede gewoonte.

Naar deel 13