Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

09 Render materialen van revit 2008 accurender naar 2009

De accurendermaterialen worden automatisch omgezet naar de nieuwe materialen. Helaas zitten in mijn project nogal wat materialen niet standaard in accurender voorkomen.

Deze materialen moet ik handmatig aanpassen. Deze aanpassing moet je doen bij Settings, Materials, tabblad "Render Appearence". Nu maar alle materialen aflopen en aanpassen.

Dit begint er al op te lijken. Ook de afbeeldingen van de auto en de mensen zijn nu weer zichtbaar. Hiervoor moest ik wel de families opnieuw laden en en mijn rpc bestanden er aan koppelen. Volgens de help van Revit 2009 zou je de ArchVision Content Manager moeten installeren. Ook zonder was het gewoon mogelijk bestaande RPC bestanden te gebruiken. De planten en bomen zijn nu ook RPC bestanden. Deze moest ik dus echt opnieuw plaatsen. Een speurtocht naar goede bomen voor dit project leverde het onderstaande resultaat op.

Niet waar ik op gehoopt had. Hoe nu aan goede bomen te komen? Gelukkig hebben we een hele verzameling van texturen en bitmaps. O.a. ook bomen. Nu bestaat deze bibliotheek uit TIFF bestanden met ingebouwde alfa kanaal voor het uitsnijden van de afbeelding. Nu heeft ArcVision gelukkig een tool beschikbaar om zelf RPC bestanden te maken. Deze kan je hier downloaden. http://www.archvision.com/RPCCreationTools.cfm
Hoe je het programma moet gebruiken is hier beschreven:
http://accustudio.com/forum/tutorials/rpc-create.htm     
Na het maken van de RPC bestanden kon ik de volgende afbeelding maken.

Dit lijkt er al veel meer op een mooie afbeelding.

Nu is er nog één punt dat tegenvalt en dat is de achtergrond. Je kan in Revit 2009 niet meer zelf de achtergrondafbeelding instellen. Dit is wel een gemis! Er is echter wel een manier om zelf een afbeelding als achtergrond te gebruiken. Als je namelijk de afbeelding als TIFF exporteert dan wordt automatisch de achtergrond als alfa kanaal opgeslagen. Met een fotobewerkingsprogramma kan je dan een andere afbeelding achter je afbeelding plaatsen. Een goedkoop programma dat je uitstekend hiervoor kan gebruiken is Photo Impact van Ulead tegenwoordig verkocht aan Corel. een gratis proefversie kan je hier downloaden. Let op dit is een versie die volgens mij nog niet geschikt is voor Vista. Op de Engelse site is een nieuwere versie te vinden onder de naam Corel PhotoImpact X3 Deze kan je hier downloaden. Voor 70 dollar heb je een goed fotobewerkings pakket. 

Zo ben ik tevreden. Nu de vraag welke afbeelding is beter die van Revit 2008 of deze?