Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

16 Renderen binnenzijde Revit 2009

Na de renderingen van de buitenkant ben ik verder gegaan met de binnenkant. Dit is een behoorlijk lastige klus. De eerste rendering is gewoon volledig zwart. Als je hier naar gaat zoeken op internet blijken velen deze problemen te hebben. Een echte goede handleiding hoe het beste de instellingen kan zetten heb ik niet gevonden. Wel zijn er in de nieuwsgroepen diverse tips. Na heel wat proberen ben ik tot de onderstaande afbeelding gekomen.

De rendertijd van deze afbeelding is 3 uur en 30 minuten. Daarna heb ik de achtergrond er apart in gemonteerd. De achtergrond is afzonderlijk gerenderd met andere instellingen. Om het e.e.a. wat beter te begrijpen heb ik een klein model gemaakt. 

Om te beginnen is het noodzakelijk dat je de lampen gebruikt zoals deze met Revit 2009 meekomen oude lampen moeten worden aangepast voordat je kan gebruiken. De eerste rendering heb ik gemaakt met twee standaard plafondlampen en de daglicht aan.

Nu is het noodzakelijk om "exposure" aan te passen, zie 13 juni. Je kan gerust de "Exposure Value" terugbrengen naar 6 of 7 om een beter resultaat te krijgen.

Is al beter maar nog niet echt mooi. Om het licht van buiten beter te kunnen berekenen is het nodig om de "daylight portals" aan te zetten. Dit een methode waardoor Mental ray weet waar de gaten zitten waar licht binnen komt. Het grote nadeel hiervan is dat de rekentijd extreem toeneemt. 

Zoals je kan zien is de helderheid van de afbeelding duidelijk beter. Hoe de "dayligt portals" ingesteld moeten worden laat ik de volgende keer zien.