Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

24 Fases deel 1

De "Designe Options" van gisteren deden mij denken aan het "Phase" mechanisme in Revit.

In de boeken over Revit die ik heb gelezen staat heel veel over "Designe Options" maar helemaal niets over "Phases". Dit is opmerkelijk omdat juist deze "Phases", zeg maar fases, juist zo ontzettend belangrijk zijn. Ik vind het een bijzonder krachtige tool om verschillende fases in je bouwwerk te doorleven. Iedere tekenaar of ontwerpen zal er mee worden geconfronteerd dat je een wijziging moet maken op een bestaand pand. De fases binnen Revit geven je een zeer krachtig hulpmiddel om bestaand en nieuw te tekenen. Maar niet alleen dat, je kan iedere keer weer nieuwe fases toevoegen. Je kan zo de hele levensgeschiedenis van een gebouw in je model stoppen. Je zou na bijvoorbeeld 10 verbouwingen nog kunnen terugschakelen naar iedere afzonderlijke verbouwing inclusief wat er gesloopt moet worden.

Laten we een voorbeeld nemen. Hieronder staat een simpele plattegrond waaraan een nieuwe uitbouw moet komen.

In Revit maken we een nieuwe fase aan. In deze fase tekenenĀ  we nieuwe uitbouw.

Je ziet direct dat de bestaande muren nu op een andere manier worden weergegeven. Deze weergaven kan je allemaal zelf regelen. Ook kan je een weergave maken van bestaand met slopen.

maar je kan het slopen ook zo aangeven.

Naast bestaand, nieuw en slopen is het zelf mogelijk om tijdelijke constructies aan te geven die nodig zijn tijdens de bouw. Bijvoorbeeld stofschotten e.d.

De volgende keren hoop ik meer te vertellen over fases en hoe je deze moet aanmaken en gebruiken.

Naar deel 2