Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

03 Materialen bibliotheek maken?

Naast de fases ben ik juist de laatste dagen met design options bezig geweest. Met Design options kan je meerdere ontwerp varianten in één ontwerp maken. Dit werkt in Revit erg gemakkelijk en is goed toe te passen. Dus hier ga ik zeker op terug komen. 

De vakantie komt er aan dus zullen de update's op Revitlog de komende tijd op een laag pitje komen. Vandaag eerst nog even iets over renderen. In versie 2009 is een volledig nieuwe render engine gekomen. Zie de log's van juni. Naast de vele voordelen zijn er ook nadelen aan de nieuwe render engine. Zo is het niet meer mogelijk om een eigen materialenbibliotheek aan te leggen. Toch zou het wel prettig zijn als je materialen die je in een project gemaakt hebt in een ander project kan toepassen. Hier is gelukkig wel een mogelijkheid voor. 

Ga in je bron project naar een 3D view waarin de bewuste materialen zijn toegepast.

Kies in het menu view, Create view template front view.

Voer een nieuwe naam in voor de view.

Het volgende dialoog komt in beeld:

Onder Names is je nieuwe view template actief. Klik nu op "Render Setting" en controleer of de instellingen juist zijn. Als deze naar wens zijn sluit je de dialogen.

Nu moeten de instellingen naar het andere project worden overgedragen. Zorg dat je doelproject ook geladen is. Vanuit je doelproject kies je in menu: File, Transfer Project Standards.

Selecteer het juiste project waarvandaan de instellingen moeten komen. Je kan nu alles aangevinkt laten maar ook eerst alles uit doen en alleen de materialen aanvinken. Na ok zullen de materialen worden overgenomen.

Op deze wijze zou je in een leeg project een materialen bibliotheek kunnen samenstellen. Eenvoudig is het niet maar het werkt wel.