Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

01 Hoe je een daklicht kan maken 6

Vandaag had er een nieuwe maand moeten beginnen in deze log. Dit doe ik niet omdat vandaag de afsluitende aflevering is van het daklicht. Het is mooier om dat bij elkaar te houden.
Het enige dat rest is de aansluiting aan de wanden. Doordat het dakvlak t.p.v. het glas is genomen gaan de profielen door de wanden heen steken. We kunnen dit aanpassen door de profielen en de glaspanelen zelf aan te passen. Dit vind ik echter een omslachtige methode. Liever regel ik zelf hoe de afschuining van de wanden gebeurd. Dit doe ik met een "in place family"

Maar voordat we dit gaan doen moeten we er voor zorgen dat de wanden en het daklicht niet meer Attached zijn. Selecteer een wand en klik op de knop Detach.

Kies daarna voor Detach All.

Nu gaan we dan de Aftopping maken. Dit doe je door in modelling te kiezen voor Create. Kies dan voor Family Category "Walls". Geef een nieuwe naam op. Bijvoorbeeld "aftopping daklicht".

Nu gaan we Void Sweep maken.

Kies nu Sketch 2D Path

En teken de lijn waarlangs de extrusie moet plaatsvinden en klik op Finish Path. Nu moeten we het profiel van de extrusie tekenen. Daarvoor klikken we op de knop Profile. Nu komt er een nieuwe Options Bar in beeld.

Zorg dat geselecteerd is en klik op de knop Edit.

Kies een view waarin het zijaanzicht of een doorsnede van het daklicht zichtbaar is. 

Teken het profiel van het gedeelte van de wanden dat er af moet. Klik op de knop Finish Profile en Finish Sweep. 

Voordat de family wordt afgesloten moeten we aangeven welke wanden er afgetopt moeten worden.

Dit doen we met het knopje Cut Geometry. Selecteer de Wand en daarna de Void, herhaal dit voor de andere wand. Dit gaat nu wat lastiger omdat de Void nu niet meer zichtbaar is. Nu kunnen we de Family sluiten.

Nu zijn we weer waar we begonnen, met dit verschil dat we de vliesgevel nu eenvoudig naar de juiste plaats kunnen verplaatsen.

En het daklicht is gereed.