Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

09 Brandscheidingen

Mijn project komt in de fase dat ook brandscheidingen opgenomen moeten worden. Deze kan je op verschillende manieren aangeven. Je kan symbolen plaatsen of een lijn met een symbool. Zelf trek ik graag een lijn om de scheiding duidelijk aan te geven. Nu wordt in het Revit boek geen voorbeeld gegeven hoe je dit het beste kan doen. Dus zelf maar wat aan het proberen gegaan. Je kan een symbolische lijn maken in een "In Place Family", een gewone lijn die onder de Lines Family valt of een detaillijn. Iedere methode heeft zo z'n voor- en nadelen.

In gewone CAD pakketen teken je deze lijnen in een aparte laag en kan je dan aan of uit schakelen naar behoefte. De Revit manier is anders. In een View, eventueel een kopie, teken je detaillijnen. Deze worden niet zichtbaar in andere views. Maar wat als ik de brandscheidingslijnen in meerdere views terug wil laten komen?

Helaas weet je pas achteraf wat de juiste keuze was. Het liefst zou ik de brandscheidingslijnen als modellijnen aanmaken in een In Place Family.

Zoals je in de afbeelding kan zien worden de lijnen afgedekt door de wanden. Dit is niet wat ik wil, de lijnen moeten doorlopen. Dit is alleen te bereiken met detail-lijnen. Maar detaillijnen zijn weer alleen zichtbaar in de view waarin ze getekend zijn.

Omdat ik hier een aparte lijn voor brandscheidingen heb aangemaakt is deze wel apart uit te schakelen. Wat ook mogelijk is een kopie van de plattegrond maken waarin we alle brandveiligheidsymbolen in tekenen. We kunnen dan alles uitschakelen behalve brandveiligheid. Deze view kunnen we dan in de plotkaders over de andere views heen leggen. Indien de brandveiligheidsview meerdere keren gebruikt moet worden is het mogelijk om