Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

23 Gevel tekening met Revit 2010

Bij het bekijken van de nieuwe mogelijkheden in Revit 2010 stuitte ik op de mogelijkheid om in 3D shadings een achtergrond en lucht weer te geven. In het verleden heb ik al eens laten zien hoe je een geveltekening van een achtergrond kan voorzien. 

De nieuwe functie in Revit 2010 is hier ook voor te gebruiken. Het enige probleem is dat deze functie alleen in 3D weergave mogelijk is. Waarom deze functie niet te gebruiken is in gevels is mij een raadsel. Er is echter wel een mogelijkheid om deze functie voor presentatieplaatjes toe te passen.

Wat je moet doen is een camera plaatsen waarbij de perspectief optie is uitgeschakeld.

Nu in de optiebalk perspectief uitschakelen

En plaats de camera. Het is niet nodig deze exact loodrecht te plaatsen op de gevel. Dit kan je met een andere functie aanpassen. In Revit 2009 was dit met de functie Orient in het view menu. In Revit 2010 moest ik in de help gaan zoeken om er achter te komen waar deze functie gebleven was. Deze functie zit nu gekoppeld aan de view cube. Klik met je rechter muisknop op de viewcube en volg de pijlen in het onderstaande plaatje.

De view zal nu gelijk worden gemaakt aan het gevelaanzicht inclusief het standpunt. Dit betekend dat je dan soms niets meer ziet omdat alles buiten het zichtbereik valt. Schakel de far clip uit en alles is weer zichtbaar.

De gevel kan er nu zo uitzien:

Klik nu op het aangegeven knopje

En kies Graphic Display Options

Schakel Gradient background in en kies de gewenste kleuren.

Het resultaat is dan zo: