Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

18 Waarom zijn sommige meubels doorzichtig (R 2011)

Van internet kan je veel families halen. Soms gebeurd er iets eigenaardigs met z'n familie. De bank staat over de achtergrondkleur terwijl de stoel doorzichtig is. Dit heeft te maken met de manier van opbouw van de familie.

 

 

Laten we de familie eens openen. Als we in 3D een massa selecteren en dan op de knop Visibility Settings klikken dan zien we dat het vinkje bij Plan/RPC uit staat. Dit betekend dat het 3D element niet zichtbaar is in de plattegrond.

 

 

Op zich is dit een keurige manier van werken. In de plattegrond is de 3D informatie niet van belang. De weergave wordt dan overgenomen door simpele symbolische lijnen. Voor de performance van Revit is dit een plus. Wat hier echter vergeten is is een masking region op te nemen. Een masking region wist de ondergrond uit en tekent daaroverheen dan de symbolische lijnen van de stoel. De masking region kunnen we makkelijk toevoegen.

 

 

Vergeet niet de juiste lijntype van het vlak te kiezen. Als deze niet zichtbaar moeten worden kies je

 

Als je familie weer in je project laad zal de achtergrond gewist worden.

 

 

Er is echter nog wel een opmerking te maken. Je kan de weergave je Color Scheme ook op Foreground instellen. Daar help niets tegen dit is je eigen keus.