Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

07 Nieuwe versie RevitHatchBuilder

Laatst liet ik in een log zien hoe je met een steenarcering een rabatdelenarcering kan maken. Prettiger is natuurlijk om gewoon even een nieuwe arcering aan te maken. Daarom is er nu het tabblad Vrije lijnarceringen toegevoegd.
Maar eerst een andere toevoeging. Normaal kan je arceringslijnen gewoon roteren. Het aanmaken van een arcering onder een hoek zou dus niet nodig mogen zijn. Als je echter een Model in place component aanmaakt kan je de arcering niet roteren. Dus heb ik een rotatie ingebouwd. Echt simpel was het niet, dit omdat de beginpunten van bijna alle arceringen veranderen. Maak eens een arcering wildverband en open deze in het tabblad Vrije lijnarcering. Je zal zien dat de arcering uit heel wat regels bestaat. RevitHatchBuilder kan je downloden in de downloads

 

Hieronder staat een vrije lijnarcering met de code voor een rabatdelenarcering. Als je programma download (dat kan hier) dan kan je de regels invoeren. Als je meer wilt weten over variabelen dan kan je op het helpknopje klikken. Met de knop 'Maak Hatch' wordt de arcering opgeslagen. Met het folder knopje kan je een bestaande arcering openen. Alleen de eerste arcering in het bestand wordt geopend!

 

 

 

Als je deze arcering 90 graden wilt draaien dan moet je de volgende waarden invoeren:

 

 

 

Veel plezier met de arceringen. De volgende uitdaging is een zelf te tekenen figuur als arcering. (zou daar wel belangstelling voor zijn?)

Zie hier voor vervolg