Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

2.3 Ruimten

Tijdens het ontwerpen wil je weten hoe groot de ruimten zijn en wat je totale vloeroppervlakte is. Voor dit doel heeft Revit Rooms aan boord. 

 

Ga naar de Design Bar Room and Area en klik op Room. Plaats nu in iedere ruimte een Room door in deze ruimte te klikken.

Tip! Als Room and Area niet zichtbaar is in je Design Bar moet je even op je rechter muisnop klikken op een lege plek in de Design Bar. In het popup menu kan je dan verschillende onderdelen aan en uitschakelen. 

 

Standaard wordt er ook een Room Tag met de Room mee geplaatst. Bij de standaard Tag kan je de ruimtebenaming en nummer aanpassen. 

 

In de woonkamer moet ook de keuken komen zonder dat er een wand wordt geplaatst. Dit kan door een Room Seperationlijn te plaatsen. 

 

Teken de scheidingslijn tussen woonkamer en keuken. Plaats een nieuwe Room in het vrijgekomen deel. 

 

Nu willen ook graag het oppervlakte in beeld hebben per ruimte. Selecteer alles. 

 

Nu gaan we een filter toepassen omdat we alleen de Room Tag's willen hebben. 

 

Klik op het knop Filter Selection in de Options Bar 

 

Klik eerst op Check none en vink daarna Room Tags aan, klik op Ok. 

 

Kies nu in de Type Selector "Room Tag with Area"  

 

Het is ook mogelijk de Room Tag Familie aan te passen en extra parameters zichtbaar te maken. Denk aan afwerkingen of een afdelingsnaam. Om de Room Tag familie te wijzigen moet je deze in de tekening selecteren en dan op de Edit Family knop klikken.  

 

Kopieer een label en klik op de knop Edit Label in de Optins Bar 

 

Verwijder de huidige parameter en voeg een nieuwe toe uit de lijst. Bijvoorbeeld Department om een afdelingsnaam toe te voegen.

Het is ook mogelijk om eigen parameters aan te maken zie hiervoor RevitLog's van 3 en 22 september 2008  

De Design Bar is aangepast aan Familie. Hier staan de mogelijkheden die je binnen deze familie kan toepassen. De laatste knop is Load into Project. Hiermee wordt de gewijzigde familie in je project geladen. Let op de huidige familie wordt overschreven. Sla de familie eerst op om deze een nieuwe naam te geven.