Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

19 Renderingen binnen met Revit 2009

Tot nog toe hebben we renderingen gemaakt met zonlicht. Nu is het de uitdaging om te kijken of we met kunstlicht renderingen kunnen maken die er ook goed uitzien maar minder rekentijd vragen. Eén van de eerste mogelijkheden is om een studio licht te plaatsen midden in de ruimte. Een studio licht is een lichtbron die alle kanten op licht geeft zonder armatuur. Je kan deze uit de Revit bibliotheek laden.

Zoals je kan zien geeft dit best een mooie egale verlichting. Hoewel het lijkt alsof de lamp in het midden licht geeft is dit echter niet het geval. In de afbeelding hierna is ook de plafondlamp aan.

Duidelijk is te zien dat het licht niet van buiten komt. Wat we ook kunnen doen is het plaatsen van studio lichten achter de ramen. Bij de volgende afbeelding zijn alleen twee lampen buiten aan.

Een leuk effect maar niet goed genoeg. Nu met de plafondlamp aan.

Dit wordt al beter maar nog steeds niet vergelijkbaar met daglicht. Laten we eens een volgende poging wagen door de kleur van de lampen aan te passen. Selecteer de lamp en vraag de properties op. En kies daarna Edit.

De Initial Color staat op 4000K. Klik hierop en kies "D65 Reference White" De volgende afbeelding is het resultaat van twee studio lampen buiten en twee plafond lampen binnen.

Het effect is al beter maar nog lang niet gelijk aan daglicht. De laatste optie is om ook binnen nog een studio licht aan te zetten met wit licht. Deze maken we iets zwakker dan de lampen buiten. Het resultaat is dan zo:

Om dit resultaat te kunnen bereiken heb ik ook een aantal instellingen bij de Image Exposure.. Zie onderstaande afbeelding.

Als laatste nog even een ander achtergrondje achter de ramen.

Met "dayligt portals" wordt het resultaat beter maar resultaat is zeker niet slecht. Als vergelijk. Op een eenvoudige laptop koste de bovenstaande afbeelding 19 min de afbeelding met "dayligt portals" 3 uur en 30 min.