Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

23 Niet selecteerbare elementen

Vandaag ging ik weer aan de gang met een model dat al weer enige tijd stil had gelegen. Het hele ontwerp ging over de kop in 6 uurtjes moest het nieuwe model ingevoerd zijn. Althans de buitenkant. Dit ging met Revit boven verwachting goed.

Aan het einde van de dag waren de renderingen klaar. Tijdens het wijzigen kwam ik bij een tweetal betonkolommen die ik niet meer kon selecteren en wissen. Dat is raar je kan in Revit alle elementen selecteren ook als ze gepind zijn. Nu kwamen deze kolommen buiten mijn model terecht en moesten dus echt weg. De tijdelijke oplossing was het uitzetten van de bewuste categorie. Achter de echte oorzaak kwam ik pas de volgende dag. Toen ik op de optionbar het vinkje bij "Exclude Design Option" uitzette kon ik de kolom wel selecteren. 

Dit vinkje is alleen zichtbaar als je met "design Options" werkt. Op dat moment ging mij een lichtje braden. Bij het eerste ontwerp was er sprake van rechthoekige of ronde kolommen. Deze heb ik toen in "design options" gestopt zodat ik in één model twee mogelijke ontwerpoplossingen kon presenteren. Na het uitschakelen van het vinkje was de kolom wel te selecteren. In de afbeeldingen bij deze log heb ik, ter illustratie, gebruik gemaakt van een wand.