Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs februari 2009

06 vertikaal schuine doorsnede

De titel van deze log is een beetje raar dit omdat we allemaal wel eens een schuine doorsnede hebben gemaakt. Als je in een plattegrond een Section maakt kan je deze onder ieder gewenste hoek plaatsen. Anders is het in een doorsnede of gevel. Als je dan een Section plaatst kan dat alleen maar vertikaal. Maar het is wel mogelijk om deze schuin te plaatsen.

Lees meer: 06 vertikaal schuine doorsnede

09 Toiletpot

Vandaag een toiletpot toegevoegd bij de families. Deze kan je hier vinden. De 3D weegave is een vereenvoudigde versie van de werkelijkheid. De aanzichten zijn van de Sphinx 300.

12 Plafond maken

Het tekenen van een plafond in revit is redelijk eenvoudig en gaat net zo makkelijk al het tekenen van een vloer, wat zeg ik, zelf makkelijker omdat je gewoon de ruimten kan aanwijzen en deze wordt dan gevuld met je gekozen plafond. Alleen als het automatisch niet lukt moet je over gaan op het handmatig tekenen van de contourlijnen.  Gebruik wel plafonds van het type Compount.

Lees meer: 12 Plafond maken

16 Plafond-Tag maken

Als je een Tag wilt maken om daarmee het plafond type en hoogte aan te duiden in de plafondtekening dan kom je tot de ontdekking dat er geen mogelijkheid is om een hoogte weer te geven als plafondhoogte + offset. Het is alleen mogelijk om de offset t.o.v. plaatsingslevel weer te geven. Dit is nu direct de reden waarom je de plafonds gewoon t.o.v. je gewone level moet plaatsen en niet aan je plafondlevel moet hangen. De tag kan je hier ophalen.

Lees meer: 16 Plafond-Tag maken

19 weergave plafondtekening aanpassen

Standaard is de weergave van de plafondtekening nogal druk. De arceringen van de wanden en lijndikten zijn nadrukkelijk aanwezig. Je kan natuurlijk deze categorieën uitzetten maar dat geeft ook geen goed beeld, je referentie raak je dan kwijt. Gelukkig heef Revit ook een mogelijkheid om de weergave per plafondtekening aan te passen. Klik op je rechtermuisknop in het werkveld en kies View Properties.

Lees meer: 19 weergave plafondtekening aanpassen