Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

06 Probleem met afdrukken van afbeelding en tekeningtitle

Vandaag liep ik tegen een overwacht probleem aan bij Revit 2010. In Revit 2009 plaats ik regelmatig afbeeldingen op een plotblad (Sheets) bijvoorbeeld een een rendering of foto op een blad met kader te plaatsen. Dit is in Revit 2010 ook mogelijk. Je maakt een plotblad en onder het tablad Insert, Image kan je de afbeelding laden.
Maar bij het printen bleek dat de afbeelding niet wordt geprint er bleef slechts een leeg kader over. Dit is overduidelijk een Bug. Maar wat nu? Terug naar 2009 is geen optie. (Dit probleem is verholpen met update 1)
Na zoeken op Internet kwam ik op de UIGI site in een post het zelfde probleem tegen en er is een workaround.
De afdrukken van de afbeeldingen lukt wel als deze eerst op een drafting view worden geplaatst.

Maak een nieuwe Drafting View.

Importeer de afbeelding op deze view.

Positioneer de afbeelding

Ga naar je plotblad en sleep de drafting view op je plotblad

Je ziet hier ook direct de tekeningtitel in beeld komen. Dit is een onderdeel waar meer mensen mee worstelen. Hier ga ik de titel uitzetten omdat alle informatie in het plotkader staat. Selecteer de tekeningtitel en ga naar de type selector en kies hier "No Title"

Nu gaan we een afdruk maken. In de print setup dialoog moet je de juiste instellingen kiezen. Let op dat je ook Raster Processing activeert. Bij mij kwam de print er als niet uit toen ik deze op Vector liet staan

In Adobe Reader ziet de afdruk er dan zo uit. (let er op dat de tekeningtitel is verdwenen)