Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs mei 2009

05 Menu bedienen met toetsen

Eén van de eigenschappen van Windows is dat je alle programma's met de toetsen moet kunnen bedienen. Nu is dat in Revit onbegonnen werk maar je kan er wel je voordeel mee doen. Standaard wordt in Windows programma's het menu geactiveerd met de Alt toets. Zo komt in Internet explorer 7 en 8 het menu in beeld na het indrukken van de alt toets. (mits je deze uitgeschakeld hebt) 
Als je in Revit 2010 op de Alt toets klikt gebeurd het volgende:

Lees meer: 05 Menu bedienen met toetsen

06 Probleem met afdrukken van afbeelding en tekeningtitle

Vandaag liep ik tegen een overwacht probleem aan bij Revit 2010. In Revit 2009 plaats ik regelmatig afbeeldingen op een plotblad (Sheets) bijvoorbeeld een een rendering of foto op een blad met kader te plaatsen. Dit is in Revit 2010 ook mogelijk. Je maakt een plotblad en onder het tablad Insert, Image kan je de afbeelding laden.
Maar bij het printen bleek dat de afbeelding niet wordt geprint er bleef slechts een leeg kader over. Dit is overduidelijk een Bug. Maar wat nu? Terug naar 2009 is geen optie. (Dit probleem is verholpen met update 1)
Na zoeken op Internet kwam ik op de UIGI site in een post het zelfde probleem tegen en er is een workaround.
De afdrukken van de afbeeldingen lukt wel als deze eerst op een drafting view worden geplaatst.

Lees meer: 06 Probleem met afdrukken van afbeelding en tekeningtitle

12 revitmodel schetsmatig

Voor presentatiedoeleinden heeft Revit niet overdreven veel mogelijkheden. Met sketchup van Google zijn echter zeer veel mogelijkheden. Dus wilde ik eens proberen of het eenvoudig is het model naar Sketchup over te halen. Met wat struikelblokken is het zeker mogelijk om snel een goed resultaat te krijgen. Nadeel is wel dat je model echt klaar moet zijn anders moet je alle handelingen weer opnieuw doen. Hieronder staan wat resultaten.

Lees meer: 12 revitmodel schetsmatig