Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

28 muurschillen bewegen in doorsnede

Vandaag kreeg ik een vraag hoe je de aansluiting van een wand met de vloer goed moet krijgen. In de onderstaande wand lukte het maar niet om de binnenwand naar beneden te slepen naar de onderzijde van de vloer. Ook de isolatie ging niet met de buitenmuur mee.

In dit voorbeeld is in de wand een laag van slot gehaald waardoor deze bewogen kan worden t.o.v. de top van de wand. Dit kan in bepaalde situaties heel handig zijn. Daarom eerst iets over hoe je dit gedrag kan beïnvloeden. Selecteer de wand en ga naar de properties.

Klik op Edit type.

Klik op Edit.

Schakel nu de Preview aan en zet deze op Section:Modify type attributes. Klik daarna op de knop Modify.

Met de scrollwiel van de muis kan je inzoomen op de bovenkant van de muur. 
Klik nu op een horizontale lijn aan de bovenzijde van de wand. Met een slotje staat deze laag op slot. Klik op het slotje om deze te ontgrendelen en deze laag zal mee gaan met de versleping in de plaatsing. Open het slotje op alle lagen links naast de dragende muur. Sluit nu alle dialogen.

In de tekening zullen we nu zien dat de buiten lagen verschoven kunnen worden t.o.v. de binnenwand.
Normaal sluit je een wand aan door op Attach te klikken en de vloer aan te wijzen. Indien er echter lagen zijn geunlockt, zoals hier boven beschreven, dan is dat niet meer mogelijk. Toch is het mogelijk om hier een goede aansluiting te krijgen. In dit geval gebruiken we de functie Join.

Klik op Join on der tabblad Modify. Selecteer eerst de vloer en daarna de wand.

Dit is het resultaat.
Deze oplossing zou je kunnen gebruiken bij dakranden van platte daken.