Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs augustus 2009

24 multi-threading met Revit

Goed nieuws voor hen die 4 kernen in hun processor hebben. Revit 2010 onderteund gedeeltelijk gedeeltelijk multi-treading. Kijk maar op deze pagina. Je moet deze ondersteuning voor wall join cleanup wel zelf aanzetten. Dit heeft alleen voordeel bij een processor met 4 kernen. In de Revit.ini file moet het volgende toevoegen.

[PerformanceOptimizations]
ParallelWallJoins=ON

 Het slechte nieuws is dat ik zelf niets van merk. De snelheid zal wel iets hoger zijn maar voor mij is het niet merkbaar.

25 schaduw verdwenen

Laatst maakte ik een film van een gebouw als shading i.p.v. een rendering. Ik liep toen tegen iets merkwaardigs op. Na het maken van de film bleek dat de schaduw slechts over een korte afstand zichtbaar was. Iets verder in de afbeelding was geen schaduw te zien. Far Clip was voor de view uitgeschakeld. Even een voorbeeldje met een gebouw. We stellen de far Clip Active aan en voeren een waarde in zodat het gebouw maar gedeeltelijk zichtbaar is.

Lees meer: 25 schaduw verdwenen

31 Revitlog op Revit OpEd

Vandaag bezocht ik de Revit OpEd Blog. Er was ook een Blog over het opnieuw ordenen van zijn lijst van Blogs. En wat kwam ik tegen

Het bezoeken van OpEd is zeker de moeite waard al was het maar vanwege de uitgebreide lijst van site's over Revit.