Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs oktober 2010

17 Mass maken in revit 2010 deel 1

Meestal maak ik productietekenwerk met revit. Ik hoef mij dus dan ook niet bezig te houden met het maken van massa's. Echter in bijzondere gevallen is het handig om eerst een massa te maken en daarop een muur te plakken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om schuin staande wanden te maken. In versie 2010 is het maken van massa's volledig over de kop gegaan. Het lijkt nu een beetje hoe SketchUp met massa's omgaat.

Lees meer: 17 Mass maken in revit 2010 deel 1

25 Dat het type familie een andere weergave kan geven (R 2011)

Regelmatig gebruik ik Component, Model in place om iets te modelleren. Zo kan je o.a. een snel HWA's maken met extrusies. Als je hiervoor het type "Plumbing Fixtures" gebruikt dan het volgen de gebeuren als je alle pijpen in één familie plaatst.

Lees meer: 25 Dat het type familie een andere weergave kan geven (R 2011)

27 Toposurface invoeren t.o.v. NAP (R 2110)

Laats kreeg ik een vraag of het ook mogelijk is om de punten van een toposurfase in te voeren ten opzichte van NAP. Dit is mogelijk maar zal niet in alle gevallen goed gaan. Heb je een project dat niet afhankelijk is van andere modellen en je moet nog beginnen met het model dan gaat het zeker lukken. Heb je je model al gemaakt dan is het een kwestie van proberen.

Lees meer: 27 Toposurface invoeren t.o.v. NAP (R 2110)