Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

5.1 Wanden vervangen

Een van de eerste dingen die gedaan zullen worden als het ontwerp verder bouwkundig uitgewerkt gaat worden is het vervangen van ontwerpwanden voor bouwkundige wanden. Wanden worden via een lijn geplaatst. De positie van deze lijn kan je per plaatsing aanpassen.

Lees meer: 5.1 Wanden vervangen

5.3 Nieuwe materialen maken

In de materialen wordt alles vast gelegd over de eigenschappen van onderdelen in Revit. Niet alleen hoe iets er uit moet zien in aanzicht, doorsnede en rendering maar ook eigenschappen als kosten, thermische isolatie, etc. Materialen kan je eenvoudig aanmaken Settings, Materials.

Lees meer: 5.3 Nieuwe materialen maken

5.4 Binnen en buiten wanden splitsen

Vandaag een aanpassing van het model die op het eerste gezicht niets lijkt op te leveren. Om een goed bouwkundig model te maken is het nodig om de dragende wand en de buitenschil van elkaar te splitsen. Dit doen we om beter de hoeveelheden te kunnen bepalen en om de binnenwand dragend te kunnen maken. Zo is het mogelijk dat later de constructeur de dragende kan aanpassen en onafhankelijk zichtbaar kan maken van de buitenschil. Ook wordt het dan makkelijker om afwijkende aansluitingen en verschillende spouwmaten te maken i.v.m. koppenmaat. 

Lees meer: 5.4 Binnen en buiten wanden splitsen

5.5 Kozijnen maken

Het maken van echte kozijnen is in Revit een hele klus. Dit komt omdat kozijnen zelf zo variabel zijn. Het heeft dus niet zoveel zin om een eenvoudig basis kozijn aan te maken waar je vervolgens niets mee kan.

Lees meer: 5.5 Kozijnen maken