Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

07 Raam maken deel 2

We gaan verder met ons raam. De draairichting aanduiding wil ik soms niet in beeld hebben. Daarom selecteren we nu alle lijnen en klikken op de knop "Visibility". Schakel het vinkje bij "Coarse" uit. In de meest eenvoudige weergave zijn dan de draairichtingen niet meer te zien.

Belangrijk is nog om op te merken dat deze lijnen alleen zichtbaar worden als je haaks op de gevel kijkt. Als je een scheef weglopende gevel hebt zal je deze lijnen niet te zien krijgen!

Standaard licht er op het "Ref. Level" een "Ref. Plane" We moeten deze naar boven schuiven los van de Ref. Level. Van deze Ref. Pane maken we een Strong Reference. Je kan direct zien om de draairichtinglijnen mee schuiven naar boven. Is dit niet het geval verplaats dan de hoekpunten.

We gaan nu naar de Floor Plans, Ref. Levels. Hier gaan we een schematisch raam tekenen als eenvoudige weergave in coarse. We maken eerst de Refplane "midden" actief. (dit is in verticale zin de middelste refplane. Mogelijk heb je zelf hier een andere naam aan gegeven.) Teken nu eerst een Masking region rond de ref. plane's.

Met de Aligne functie koppel je nu de lijnen aan de ref. planes. Sluit derect de slotjes. Sluit de schetsfunctie af. Selecteer de mask region en klik op de knop visibility.

schakel alleen Coarse aan. Teken nu op dezelfde wijze symbolic lines van het type "frame/mullion [cut]". Koppel de lijnen aan de ref. planes. Selecteer de lijnen (houd je muis boven één lijn en klik op de tab toets. Hiermee zullen alle aaneengesloten lijnen worden geselecteerd) Maak dezelfde instellingen met visibility.

De volgende stap is om deze familie in een raam te gaan plaatsen.

Het raamdraairichting, na deel 2, is  hier op te halen.

Naar raam maken deel 3