Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs mei 2008

06 Raam maken deel 1

Vandaag maak ik een begin met een raam. Alle ramen hebben een draairichting- aanduiding. Daarom wil ik deze als eerste gaan maken. Ik ben benieuwd of het gaat werken zoals ik hoop. We maken een nieuwe familie op basis van "Metric Generic Model.rft" Als eerste gaan we het type van de familie aanpassen. Dit doen we onder Settings, Family Category and Parameters.

Lees meer: 06 Raam maken deel 1

07 Raam maken deel 2

We gaan verder met ons raam. De draairichting aanduiding wil ik soms niet in beeld hebben. Daarom selecteren we nu alle lijnen en klikken op de knop "Visibility". Schakel het vinkje bij "Coarse" uit. In de meest eenvoudige weergave zijn dan de draairichtingen niet meer te zien.

Lees meer: 07 Raam maken deel 2

08 Raam maken deel 3

Vandaag kreeg ik een tip van Maarten dat ik in plaats van symbolische lijnen beter modellijnen kan gebruiken voor de draairichting. Dit omdat deze wel zichtbaar zijn als je er schuin op kijkt. Dit is een goede oplossing het enige nadeel is dat als je een gevel hebt met met een licht schuin weglopende gevel deze vol komt te staan met draairichtingslijnen. Ik heb er voor gekozen om de lijnen te vervangen door modellijnen. Iedereen moet voor zichzelf maar bepalen of je deze keuze ook maakt. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook draaizijde boven toe te voegen.

Het raamdraairichting, na deel 3, is  hier op te halen.

Naar raam maken deel 4