Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Revitlog

12 samenwerken met de constructeur, zichtbaarheid wanden

Nu we een scheiding hebben tussen bouwkundige wanden en constructieve wanden en een kruis hebben gemaakt in openingen is het tijd om te kijken of we ook een constructieve weergave kunnen maken van het gebouw. Ga naar de viewproperties ven de actieve view en klik op de knop Edit achter Visibility/Graphics Overrides.

In deze dialoog kunnen we alle subcategorieën uitschakelen behalve de groep Opening. Dit is het resultaat in detail weergave Coarce.

Als we op dezelfde wijze nu de wanden uitschakelen, om de niet dragende buitenmuur uit te schakelen dan....

Is dit het resultaat:

De sleutel om dit op te lossen is schakelen met een filter. De wanden die constructief zijn hebben bij de properties van de structural Usage gezet op Bearing.

Door nu een filter te maken waar alle wanden in vallen behalve diegene die Bearing zijn kunnen we de niet dragende wanden uitschakelen. Ga naar het tabbled Filters in de dialoog Visibility/Graphics Overrides van de vieuwproperties.

Kies Add om een nieuwe filter toe te voegen.

Maak een nieuwe Filter aan met Edit/New.

Klik op het aangegeven knopje voor het starten van het aanmaken van een nieuwe filter. Geef deze de naam Niet constructieve wanden.

Stel vervolgens de parameters in zoals hierboven in de afbeelding. Sluit de dialoog met Ok. Nu kunnen we de gemaakte filter selecteren.

Sluit met Ok. Schakel vervolgens in de onderstaande afbeelding het vinkje onder Visibility uit.

Sluit de dialoog en dit is het resultaat.

Dit kan je ook in andere views doen zoals gevels en doorsneden.