Deze site maakt gebruik van cookies. Klik op de knop om te accepteren

Logs juni 2009

05 samenwerken met de constructeur, kozijn opening in samengestelde muur

Recent heb ik overleg gehad met een constructeur om het Revit model op elkaars wensen af te stemmen. In de praktijk betekend dit dat je het bouwkundige model moet aanpassen zodat het makkelijker wordt voor de constructeur. Natuurlijk ben ik voor samenwerking maar hoe dit in de praktijk vorm moet krijgen is mij nog niet helemaal duidelijk. De eerste vraag is natuurlijk al hoe ga je samen in één model werken terwijl je allebei op verschillende locaties werkt. Standaard regel je dit met worksets. Maar helaas is het niet mogelijk om losse files te gaan versturen die je later aan het centrale bestand kan gaan koppelen. Het centrale bestand moet dus op een gedeelde locatie staan dat voor alle partijen beschikbaar is. Graag hoor ik ook van jullie reacties hoe je hiermee omgaat. Zie onderaan dit bericht.

Lees meer: 05 samenwerken met de constructeur, kozijn opening in samengestelde muur

09 Samenwerken met constructeur, kruis t.p.v. een raam

Graag wil de constructeur ook een kruis zien t.p.v. de kozijnen.  Het is mogelijk om een kruis op te nemen in het kozijn. De vraag is of dit wel de beste oplossing is. Uit het vervolg zal blijken dat hier best wel wat werk voor nodig is. Mogelijk is het handiger dat de constructeur zelf het kruis tekend met detail lines.

 

Lees meer: 09 Samenwerken met constructeur, kruis t.p.v. een raam

12 samenwerken met de constructeur, zichtbaarheid wanden

Nu we een scheiding hebben tussen bouwkundige wanden en constructieve wanden en een kruis hebben gemaakt in openingen is het tijd om te kijken of we ook een constructieve weergave kunnen maken van het gebouw. Ga naar de viewproperties ven de actieve view en klik op de knop Edit achter Visibility/Graphics Overrides.

Lees meer: 12 samenwerken met de constructeur, zichtbaarheid wanden